紅頭醋

年初的一批已經全部售罄,終於有新這一枇,足足等了八九個月。



新上場的有機紅菜頭醋,比上次更好更濃,一斤裝,舊價$120樽!

功用

紅頭醋有這樣的功用:

防癌,淨血補肝,軟化血管,增強免疫力,抗氧,加強皮膚彈性,抑制皮膚老化,消脂排毒,鹼化體質!

不過因為甜菜糖粉重,再加上有冰糖成份,糖尿患者慎用!

一般加水飲,加冰。

做醋嘅農夫要好花心機,她每三個月要不斷試味,當發酵成熟先攞出來。因為用嘅紅菜頭是有機,本身都好甜味。
紅頭醋好正啊!我今日有機會試了一口! 好香甜,因為浸了一年。
我同劉女士預留20支俾些好朋友。
做醋的女士,本身除了係農夫,已經係阿嫲,喺田夫仔深山中種野,由元朗入去大欖涌都要揸車一個小時。退休之前是教師,今次只能夠分到十枝給我。我希望可以問她攞多10支,有機會讓有興趣的朋友品嚐。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s